Alice - een bijzondere vrouw met een oneindige liefde voor dieren

Graag willen wij een bijzondere vrouw en haar protegés aan u voorstellen: Alice, een vrouw van begin 40 die met gigantische inspanningen en vastberadenheid vecht voor het leven van ruim 40 honden op een hallenterrein.

Als verkoopster in een klein winkeltje verdient ze amper 200 euro per maand waarvan ze niet alleen in haar levensonderhoud en de huur moet voorzien, maar ook nog moet zorgen voor meer dan 100 honden: bijna 20 honden bij haar thuis, ruim 40 honden die ze op een hallenterrein verzorgt en ca. 50 honden in haar buurt.

Overdag werkt Alice. Na haar werk gaat ze de honden thuis verzorgen en koken; koken doet ze ook voornamelijk voor de honden. Zelf eet zij zoveel mogelijk levensmiddelen die over de datum zijn en die zij goedkoop kan verkrijgen. Laatst dronk ze koffie die 2 jaar over de datum was.
‘s Avonds gaat zij de honden bij de hallen voeren. In de zomer sleept ze achter zich een karretje met de pannen met eten en in de winter vervoert ze alles met een slee. Ze heeft afgelopen jaren honderden honden uit de gemeentelijke asielen gered en gesterilsieerd door gebruiik te maken van alle sterilisatieprogramma's die in Boekarest zijn geweest

In eerste instantie wilde de eigenaar van de hallen de honden afmaken. Het heeft Alice heel wat inspanningen en vernederingen gekost om hem op andere gedachten te brengen. Alice betaalt hem dan maandelijks een symbolisch bedrag van 10 euro om de honden daar in de buurt te tolereren.

Alice hebben we leren kennen via een Roemeense dierenactiviste. Alice heeft erg veel indruk op ons gemaakt en daarom hebben we besloten om ook Alice te helpen voor zover onze mogelijkheden reiken.


Up-date 17 juni: in de zomer bewaart Alice het voer voor de honden in twee koelkasten. Vorige week hebben de motors van beide koelkasten het begeven. Omdat brokken duur zijn, is Alice afhankelijk van botten en slachtresten voor de honden. Nu heeft ze echter de mogelijkheid niet om ze te bewaren. Wij zoeken op dit moment naar de goedkoopste oplossing voor Alice. Wilt u ook financieel bijdragen, dan kunt u dat doen ovv 'koelkast Alice'.