Bono

De dag van 19 augustus is heel slecht begonnen voor de vrijwilligers uit Glina. Ioana, onderweg naar haar werk, heeft een telefoontje gekregen over een aangereden hond. De beller hoorde een knal en vervolgens vond ze de hond die ontzettend aan het janken was. Tegelijkertijd had ze ook het gemeentelijke asiel c.q. de hondenvangers gebeld of zij konden helpen. Gelukkig kon Ioana heel snel iemand regelen die de hond is gaan bewaken zodat hij niet door de hondenvangers meegenomen zou worden. Uiteindelijk was het Ioana ook gelukt om iemand te vinden met een auto om de hond, inmiddels Bono gedoopt, naar de dierenarts te brengen. Bono had gelukkig niet al teveel bloed verloren. Operatief zijn zijn spieren en huid gehecht.

Update: door een hardnekkige infectie moest de poot van Bono geamputeerd worden. Inmiddels is hij na een lange opname bij de dierenarts en intensieve behandeling naar het asiel overgebracht, omdat de behandeling te duur werd. Bono wordt op ca. 10 jaar geschat en hem opnieuw op straat zetten was geen optie meer. Zijn herstel verliep moeizaam. Hij lag veel, waardoor hij doorligwonden had gekregen. Ook het geven van medicijnen na de operatie ging een stuk moeilijker, omdat Bono gelijk door had of er medicijnen verstopt zaten in de lekkernijen die hij kreeg. ;) Inmiddels is hij volledig hersteld en kan hij zich goed redden op 3 poten. Ook is hij iets aangekomen.
Wij willen de hoop niet opgeven dat Bono eens een eigen baasje zal vinden en dat hij de laatste jaartjes van zijn leven in een eigen mandje kan verslijten. Bono is een vriendelijke hond, die echter het liefst met rust gelaten wil worden en die zijn gang kan gaan. Hij kan goed met andere honden opschieten.

Zo werd Bono aangetroffen...
     
Bono bij de dierenarts...

     
Bono in Glina...