Een oproep voor Griutz

Griutz is verlamd geraakt nadat hij door een auto werd geschept. De omwoners wisten te vertellen dat hij zichzelf in veiligheid bracht naar de rand van een park in de buurt en dat hij nog steeds behoorlijk ‘mobiel’ was. Ook wisten zij te vertellen dat de aanrijding weken geleden plaats heeft gevonden.

Omdat Griutz wekenlang voort heeft moeten slepen op straat, had hij erg lelijke wonden op zijn achterpootjes.Toen de vrouw die hem gevonden heeft, hem over zijn kop aaide, kon ze veel hoop in zijn ogen lezen - alsof hij in haar ziel kon kijken. Zij liep even weg om voer en water te regelen en Griutz zette een razendsnelle achtervolging in. Hij ‘liep’ haar voorbij, maar bleef telkens even staan om te kijken of de vrouw hem nog steeds volgde.

Griutz is inmiddels geopereerd, maar zal waarschijnlijk een tweede operatie moeten
ondergaan. Meneer B. ging akkoord om zich over Griutz te ontfermen en dat doet hij met enorm veel toewijding en liefde! Griutz doet samen met meneer B. meerdere keer per dag speciale oefeningen. Zijn spieren zijn echter zwak. Hij kan inmiddels staan, maar is nog niet in staat om te lopen. Desondanks denkt de dierenarts dat het mogelijk moet zijn om Griutz opnieuw te laten lopen.

Ook de wonden op zijn achterpoten zijn een punt van zorg. Ondanks de medicatie, wilden de wonden niet dicht gaan. Gelukkig hebben we tussen de gedoneerde verbandmiddelen (bedankt donateurs!) een speciaal verbandmiddel ontdekt: ALLEVYN ADHESIVE Pansement hydrocellulaire adhesif (12.5cmX12.5cm) - Smith & Nephew en MELONIN van dezelfde farbricant. Sinds Griutz deze verbandmiddelen gebruikt, zien de wonden er een stuk beter uit en zijn een stuk minder vochtig. Dit verbandmiddel is echter erg duur in aanschaf: 42 euro voor 4 vierkantjes.
Mocht u in gelegenheid zijn dit middel te doneren, zullen Griutz en iedereen die Griutz een warm hart toedracht, u ontzettend dankbaar zijn!